Havuç Mezesi Tarifi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç Mezesi Tarifihavuç mezesi nasıl yapılır - havuçlu meze tarifi Malzemeler: * 1 kg havuç * 1 kase ceviz (Dövülmüş) * 1 tane kuru soğan (İri) * Yarım su bardağı sıvıyağ * Tuz * 2 kase yoğurt (Suyu süzülmüş) * 2 yemek kaşığı mayonez * 2 diş sarımsak (Dövülmüş) Yapılışı: * Tavaya yağı koyup kuru soğanı kare şeklinde doğrayıp soteliyoruz * Havuçları rendeleyip soğanların üzerine koyup havuçlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz Tuzunu serpiyoruz * Piştikten sonra cevizi koyup karıştırıyoruz * Diğer tarafta yoğurdu, sarımsağı ve mayonezi karıştırıyoruz * Daha sonra havuçla yoğurdu karıştırıp servis tabağına alıyoruz * Üzerini maydanozla süsleyip servis yapıyoruz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|