Mantarlı Fırın Makarna |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Fırın MakarnaMantarlı Fırın Makarna Tarifi - Mantarlı Fırın Makarna Nasıl Yapılır - Mantarlı Fırın Makarna Malzemeleri Malzemeler: 1 paket fırın makarna 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 litre su tuz İçi için: 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir 1 su bardağı haşlanıp doğranmış mantar Üzeri için: 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Beşamel sos için: 2 yemek kaşığı margarin 5 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt Tuz Yapılışı: 1- Fırın makarnayı ortadan ikiye bölün, derin bir tencerede bol suda çok yumuşamayacak şekilde (8-10 dk) haşlayın 2- Haşladığınız makarnaları süzgeçe alın soğuk sudan geçirin ve 1-2 dakika süzgeçte bekletin 3- Beşamel sos için margarini ve unu varsa sosluk yoksa teflon bir tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun 4- Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da tel çırpıcı ile karıştırın Sos muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın 5- Makarnayı haşladığınız tencerede, beşamel sos, 1 su bardağı kaşar peyniri ve mantarı karıştırın 6- Karışımı borcama ya da porselen fırın kabına alın 7- Üzerine 2 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|