Safranlı İstanbul Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safranlı İstanbul Pilavı



Malzemeler

2 Bardak pirinc

125 gr margarin

2,5 su bardagi tavuksuyu

2 kahve fincani badem

1 corba kasigi yesil fistik

1 adet haslanmis

tavuk gögsü(küp küp dogranmis)

1 cay kasigi safran

25 gr margarin

1 tatlli kasigi tuz

2-3 damla limoon suyu

1 tane kesme

seker
Tarifi

Pirincin nisastasi giderilerek yikanir125 gr margarinde pirincler saydamlasana dek kavrulur(Bu yöntem pilavin kokulu ve bir birine yapismamasini saglar )Safran 2,5 su bardagi sicak tavuk suyunda eritilirSicak tavuk suyu pirince ilave olunurTuz,limon suyu ve kesme seker eklenip pilav pisirilirBir tavada 25 grmargarin eritilir,Badem ile yesil fistik pembelesinceye kadar kavrulurHaslanip dogranmis tavuk eti eklenip 2 dk tavada cevrilirKavrulmus badem ve tavuk eti pisirmis oldugunuz safranli pilava eklenip, karistirilarak servise hazir edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.