Bahar Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bahar Pilavı



pilav tarifleri - etli pilav tarifi

Bahar pilavı malzemeleri


1 su bardağı basmati pirinç


30 gr tereyağı


350 gr kuşbaşı kuzu eti


25 su bardağı su


4 taze soğan


2-3 dal maydanoz


2-3 dal dereotu


Tuz

Bahar pilavı hazırlanışı


Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin ve suyunu süzün Tereyağını eritip eti kavurun

Üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesiyle yumuşayana kadar pişirin

2 su bardağı suyu ekleyip kaynatın

Pirinci ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişirin

Pilav demlendikten sonra ocaktan alın

İnce kıyılmış taze soğan, dereotu ve maydanozu ekleyip harmanlayın

Servis yapın
Bahar pilavı artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.