Bahar Pilavı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bahar Pilavıpilav tarifleri - etli pilav tarifi Bahar pilavı malzemeleri 1 su bardağı basmati pirinç 30 gr tereyağı 350 gr kuşbaşı kuzu eti 25 su bardağı su 4 taze soğan 2-3 dal maydanoz 2-3 dal dereotu Tuz Bahar pilavı hazırlanışı Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin ve suyunu süzün Tereyağını eritip eti kavurun Üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesiyle yumuşayana kadar pişirin 2 su bardağı suyu ekleyip kaynatın Pirinci ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişirin Pilav demlendikten sonra ocaktan alın İnce kıyılmış taze soğan, dereotu ve maydanozu ekleyip harmanlayın Servis yapın Bahar pilavı artık hazır, afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|