Basit Hurma Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Basit Hurma TatlısıBasit Hurma Tatlısı Tarifi - Basit Hurma Tatlısı Yapılışı - Basit Hurma Tatlısı Nasıl Yapılır - Hurma Tatlısı Pişirme Süresi MALZEMESİ 2 Su bardağı erimiş yağ 1 Su bardağı su 1 Çay kaşığı karbonat 1 Su bardağı çekilmiş ceviz Biraz tarçın Aldığı kadar un ŞURUBU 4 Su bardağı şeker 4 Su bardağı su 1/4 Limon suyu YAPILIŞI 1 Yağ su ve karbonatı karıştırınız 2 Aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapınız 3 Ceviz kadar parçalar kopartarak kevgir üzerine bastırarak kabuk gibi yuvarlayınız 4 Arasına ceviz tarçın karışımı koyarak rulo yapınız 5 Açık kısmı yana gelecek şekilde aralıklı olarak yağlanmış tepsiye diziniz 6 Orta ısıdaki fırında pişiriniz 7 Fırından çıkınca hazırlanan şurubu ılık olarak üstlerine dökünüz 8 Tatlı soğuduktan sonra servis tabağına alarak resvis yapınız ŞURUBUN HAZIRLIĞI 1 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su ile 15-20 dakika kaynatınız 2 1/2 limon suyu ilave ediniz bir taşım daha kaynatarak ateşten indiriniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|