Sarı Burma Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarı Burma TatlısıSarı Burma Tarifi - Sarığı Burma Tarifi Malzemeleri 1 paket baklavalık yufka 3 su bardağı ceviz içi 250 gr tereyağı Şerbeti için 5 bardak şeker 4 bardak su 2 tatlı kaşığı limon suyu Üzeri için:antep fıstığı Hazırlanışı 1-Baklavalık yufkalar iki ikili gruplar halinde tezgahın üzerine seriyoruz ince oklavaya sarıp iki parmak kadar içine katlıyoruzceviz içini ilave ediyoruz 2-Çok sıkı olmayacak şekilde oklavaya sarıyoruz 3-iki ucunu içe doğru büzüştürüyoruzDikkali şekilde oklavadan çıkarıp yağlanmış tepsiye diziyoruzBu işlemi hamur bitene kadar tekrarlıyoruz(Benim bir tepsi ve bir kare borcam dolacak kadar tatlım oldu 4-Tereyağını iyice eritiPüzerindeki köpüğü süzüyoruz(süzmezsektatlının üzeri pişerken kararıyor) 5-Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 daika kadar pişirip 170 derecede içini çekinceye kadaraltı üstü kızarana kadar pişiriyoruz Şerbet Yapımı 1-Su ve şekeri iyice kaynatıyoruz 2-Ocaktan indirirken limonsuyunu ilave ediyoruz 3-Tatlı soğuk şerbet ılıkken eşit miktarda şerbeti tatlının üzerine gezdiriyoruz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|