Panna Cotta Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Panna Cotta TatlısıPanna Cotta Tatlısı Nasıl Yapılır - Panna Cotta Tatlısı Tarifi - Panna Cotta Tatlısının Yapılışı Malzemeler, 200 ml süt kreması Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı toz şeker 2 tatlı kaşığı toz jelâtin 2 yemek kaşığı su Yarım tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 1 su bardağından biraz eksik süzme yoğurt Üzeri için meyve sosu Hazırlanışı, 1 Orta boy bir tencereye süt ve kremayı alıp karıştırın 2 Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak ısınana kadar pişirin 3 Tencereyi ocaktan alıp içine toz şekeri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın 4 Küçük bir kâsede 2 yemek kaşığı su ve toz jelâtini eriyene kadar karıştırın 5 Jelâtin, süzme yoğurt ve rendelenmiş limon kabuğunu kremanın olduğu tencereye ekleyin 6 Hazırladığınız pudingleri kâseler pay edin ve buzdolabında 6 saat bekletin 7 Sürenin sonunda ters çevirip düz bir servis tabağına alın 8 Servis yaparken üzerine meyve sosu dökün |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|