Panna Cotta Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Panna Cotta Tatlısı



Panna Cotta Tatlısı Nasıl Yapılır - Panna Cotta Tatlısı Tarifi - Panna Cotta Tatlısının Yapılışı

Malzemeler,

200 ml süt kreması

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı toz şeker

2 tatlı kaşığı toz jelâtin

2 yemek kaşığı su

Yarım tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

1 su bardağından biraz eksik süzme yoğurt

Üzeri için meyve sosu

Hazırlanışı,


1 Orta boy bir tencereye süt ve kremayı alıp karıştırın

2 Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak ısınana kadar pişirin

3 Tencereyi ocaktan alıp içine toz şekeri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın

4 Küçük bir kâsede 2 yemek kaşığı su ve toz jelâtini eriyene kadar karıştırın

5 Jelâtin, süzme yoğurt ve rendelenmiş limon kabuğunu kremanın olduğu tencereye ekleyin

6 Hazırladığınız pudingleri kâseler pay edin ve buzdolabında 6 saat bekletin

7 Sürenin sonunda ters çevirip düz bir servis tabağına alın

8 Servis yaparken üzerine meyve sosu dökün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.