Susam tatlisi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Susam tatlisiMalzemeler 1 çay bardagi irmik 1 çay bardagi hindistan cevizi 1 yemek kasigi margarin 1 yemek kasigi sivi yag 1 çay kasigi maya 1 su bardagi un Simitleri bulamak için susam Surubu: 1,5 su bardagi toz seker 1,5 su bardagi su Ceyrek limon Yapilis Tarifi Irmik,hindistan cevizi,margarin;sivi yag,maya ve un bir kaba alinaraka karistirilir ve un ilave edilirElde edilen hamurdan çok kuçuk olmayan simitler yapip susama bulayin ve tepsiye dizin(yaglamaya yada unlamaya gerek yok)180 derece de pisir Surup:Seker,su ve limon dan fazla koyu olmayan bir surup yapalim Pisen ve iliyan simitlerin uzerine ilik serbeti gezdirelimSurubunu cekince servis e hazirdirAfiyet olsun! |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|