Kalburabastı Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalburabastı Tatlısı



kalbura bastı tatlısı nasıl yapılır - şerbetli tatlı tarifleri - kalburabastı tarifi

Kalburabastı malzemeleri


2 su bardağı ayçiçeği yağı


1 su bardağı süt


1 paket vanilya


1 paket kabartma tozu


25 su bardağı un

Şerbet için


3 su bardağı toz şeker


3 su bardağı su


Yarım limonun suyu



Kalburabastı hazırlanışı

Kalburabastı: Türk mutfağının klasik tatlısını servis yapmadan

önce mutlaka bir saat dinlendirin

Şerbetini daha güzel çekecek, lezzeti daha çok ortaya çıkacaktır

Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın

Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın Soğumaya bırakın

Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp yoğurun

Gerekirse un ilave edin Hamurdan ceviz

büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verin

Üst kısmını süzgecin üzerine bastırın

Hafif yağlanmış tepsiye dizip, 180 dereceye

ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin

Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine dökün

1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın

Kalburabastı artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.