Bademli Hurma Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Hurma Tatlısı



Malzemeler
250 gr un
500 gr şeker
100 gr tereyağı
500 ml sıvı yağ
125 gr badem (soyulmuş)
1/4 limon suyu
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya
4 yumurta
yapılışı:

Şekeri, bir kapla ölçtükten sonra, tencereye aynı kapla üç ölçü su koyun ¼ limon suyunu da ekledikten sonra şekerli suyu biraz koyulaşıncaya kadar kaynatıp ateşten indirin Diğer yanda 100 gr tereyağını sütle birlikte ateşe koyun Kaynamaya başlayınca, içine unu ilave edin Tuzu koyup kaşıkla karıştırarak 10 dakika kadar (un kokusu kalmayıncaya kadar) pişirin Ateşten indirin Çekilmiş badem ilave edin Hamur hafifçe ılıdıktan sonra, 4 yumurtayı teker teker kırıp karıştırın Ceviz büyüklüğünde parçalar kopardığınız hamuru, avuç aranızda yassıltın ve elinizle büküp yuvarlayarak istediğiniz şekli verin Tatlıları kızdırdığınız yağa atarak kızartın Yağdan çıkardığınız tatlıları soğuk şerbete koyun Bir müddet sonra şerbetten çıkarıp aralarına kaymak koyarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.