Gerdanlık Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gerdanlık Tatlısı



Gerdanlik Tatlisi


Malzemeler

1 koyun boynu

15 su bardagi seker

250 gr kuru kayisi

250 gr kuru erik

150 gr çam fistigi

150 gr badem

1 kabuk tarçin

1 çay bardagi Amerikan pirinci

5 dis karanfil

1 paket sakiz



Yemegin Yapilisi

Boyunu küçük parçalara ayirarak eti iyice ezilene kadar pisirin Soguttuktan sonra etleri lif lif ayirarak yagli kisimlarini çikarin Hazirladiginiz bu ete 1 bardak et suyu, baharatlari ve sekeri idave ederek koyu bir kivama getirin

Koyulastigi zaman bir gece önceden islatmis oldugunuz kayisi ve erik kurusularini küçük dograyarak içine atin Bu karisima pirinci de ekledikten sonra, meyveler hafif yumusayincaya kadar pisirin Daha sonra dövülmüs sakizi da ilave edip biraz daha pisirin

Pisirdiginiz bu karisimi servis tabaklarina alin ve üzerini kavrulmus badem ve çam fistigi ile süsleyin Sicak olarak yemek sonunda ekmekle servis yapin


AFIYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.