Karamelli Peksimet Tatlısı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karamelli Peksimet Tatlısıpeksimetli pasta - etimekli pasta - peksimetli tatli - peksimet tatlisi Malzemeler: 1 paket tuzsuz Etimek Karamel için; 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 4 damla limon suyu Muhallebisi için; 1 lt süt 4 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Üzeri için; 1 su bardağı soğuk süt 1 paket krem şanti Dilerseniz; toz fıstık, hindistan cevizi Yapılışı: -Toz şekeri tencereye koyup, su eklemeden, arada karıştırarak karamelize edin Şeker yarı erimiş, çok koyu olmayan karamel rengine döndüğünde, çok dikkat ederek suyunu ekleyin (Karamel çok koyulaşırsa tadı acılaşabilir) Yavaş yavaş karıştırarak, kristalleşen şekerin erimesini sağlayın Kaynadığı anda 4 damla limon suyunu ekleyin 2-3 dakika daha kısık ateşte pişirin -Bu arada büyükçe bir servis tabağına etimekleri dizin -Karamelli şerbetinizi, hemen etimeklerin üzerine kaşıkla gezdirin Şerbeti iyice çekmeleri için bir kenarda bekletip, muhallebinizi hazırlamaya başlayın -Ayrı bir tencereye süt, un, nişasta ve toz şekeri koyun Tel çırpıcı ile iyice karıştırıp, orta hararetli ocağa alın Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini bekleyin Kaynamaya başladığı anda vanilya ve tereyağını ekleyip, 2-3 dakika daha pişirin Muhallebiyi şerbetli etimeklerin üzerine gezdirin Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin -Soğuk süt ile 1 paket krem şantiyi, katılaşana kadar çırpın Süsleme için birazını ayırıp, kalanını muhallebi katının üzerine dikkatlice sürün Ayırdığınız kısmı krema pompasına koyup dilediğiniz şekilde süslemeler yapın Buzdolabına kaldırın Mümkünse bir gece bekletin (Ertesi gün tadı çok daha güzel oluyor ve ekmek kadayıfını andırıyor) -Servis sırasında dilerseniz toz fıstık veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|