Kalbura Bastı Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalbura Bastı Tatlısı



Cevizli kalbura bastı tarifi - farklı kalburabastı - kalburabasti tatlisi tarifi



Malzemeler

• 1 su bardağı toz şeker,

• 3/4 su bardağı un,

• 3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz,

• 1/3 su bardağı maden suyu,

• 2 tatlı kaşığı limon suyu,

• 1,5 su bardağı su


Tarif

Şekeri ve suyu bir tencereye koyup 10 dkkaynattıktan sonra limon suyunu da ekleyip soğumaya bırakın Unu geniş bir kaba koyup ortasını açın İçine maden suyunu ve yağı ilave edin Kulak memesi kıvamına gelinceye dek hamuru yoğurun 12 parçaya bölüp bezeler yapınHer bezeyi kalbur ya da rende üzerine koyup üzerine parmaklarınızla bastırıp iz çıkmasını sağlayınOrtalarına bir çay kaşığı iç koyup rulo yapın Tepsiyi bir çorba kaşığı yağ ile yağlayıp tatlıları dizin200 derecede ısıtılan fırında 35 dkkadar pişirin Fırından çıkınca üzerilerine soğutulmuş şerbet dökünŞurubu çektikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.