![]() |
Pazarlama Nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazarlama Nedir?Pazarlama Nedir? Bir profesör, yüksek lisans öğrencilerine pazarlama kavramlarını anlatıyordu:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pazarlama Pazarlama'nın Amerikan Pazarlama Derneği'nce 1984 yılındaki toplantısında yapılan tanımı şöyledir: "Pazarlama, kişisel ve örgütsel amaçlara ulaşmayı sağlayabilecek mübadeleleri gerçekleştirmek üzere malların, hizmetlerin ve fikirlerin geliştirilmesi, fiyatlandırılması, tutundurulması ve dağıtılmasına ilişkin planlama ve uygulama sürecidir ![]() Malların üretim yerlerinden satış yerlerine hareketini sağlayan faaliyetler pazarlama içinde düşünülür ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pazarlama kavramının temelini değişim süreci (prosesi) teşkil etmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pazarlama Karması (Bileşenleri) Pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi esnasında bir pazarlama yöneticisinin üzerinde karar vermek zorunda olduğu temel değişkenlere pazarlama bileşenleri veya pazarlama karması adı verilmektedir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pazarlama Nedir? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazarlama Nedir?BEĞENİLERİNİZDE ÖZGÜR MÜSÜNÜZ ? Herhangi bir sanat eserini beğenip beğenmediğinizi söylerken etki altında kalmış olabilir misiniz? Diyelim ki Van Gogh’ın sizin bilmediğiniz bir tablosunun fotoğrafını çeksem ![]() Bu fotoğrafı size gösterip: ---‘Bu tabloyu ben yaptım ![]() ![]() Beğenir misiniz? Tabii ki yükses sesle vereceğiniz cevabı kastetmiyorum ![]() Çünkü hatır için ‘evet’ dersiniz ![]() Aklınızdan geçenleri bilmek istiyorum ![]() İşi tersinden ele alalım ![]() Ben bir şeyler çizip boyasam ve bir fotoğrafını çektikten sonra size göstersem: ---‘Bu tabloyu çok meşhur bir ressam yapmış’ desem ![]() Beğenir misiniz? Veya herkesin bildiği bir ressamla anlaşsam ![]() O ressam benim çizdiğim eften püften bir tablomu gösterip: ---‘İşte şahane bir tablo’ dese ![]() Beğenir misiniz? Bir sanat eseri için vereceğiniz kararda başkalarının etkisi var mı? Bir roman okudunuz ![]() ![]() Sonraki günlerde yapılan sohbette söz okuduğunuz bu romana geldi ![]() Birkaç kişi çok berbat bir kitap olduğunu söylediler ![]() Hemen ortaya atılıp aksini savunabilir misiniz? Herhangi bir sanat eserini beğenip beğenmeme,kişinin sözkonusu sanat dalındaki bilgisiyle ilgilidir ![]() Örneğin klasik batı müziği böyledir ![]() ![]() Diğer taraftan alış-verişinizde satın alacağınız malın seçiminde tutumunuz nedir? Başkalarının tavsiyelerini dinler misiniz? Birisi herhangi bir malın kalitesi için olumsuz konuşunca biz de tereddüt ederiz ![]() Hatta bu mal hakkında olumsuz konuşanlar çoğalırsa o malı satın almayız ![]() Ama kendimiz denememişizdir bile ![]() Veya tam tersi ![]() ![]() Genellikle beğeniriz ![]() En önemlisi de reklamlar ![]() Kısacası beğenilerinizde özgür müsünüz? |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|