çiğ börek |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
çiğ börekÇİĞ BÖREK Malzemeler 4 su bardağı un Tuz Su İçi İçin 250 gr kıyma 2 soğan 1 domates Kıyılmış maydanoz Yapılışı Soğan ve domates rendelenir, kıyma, tuz, maydanoz, karabiber ve biraz su ilavesiyle iç malzemesi hazırlanır Hamuru; un, tuz ve su ile yoğrulur Biraz katı bir hamur oluşturulur 20 dakika kadar bekletilir Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alınarak bezeler hazırlanır Merdane ile bıçak sırtı kalınlığında yufkalar açılır Açılan yufkaların içine hazırlanan içten koyup yarım ay şeklinde kapatılır Kızgın yağda her iki tarafı da kızartılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|