çiğ börek

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

çiğ börek



ÇİĞ BÖREK
Malzemeler
 4 su bardağı un
 Tuz
 Su
İçi İçin
 250 gr kıyma
 2 soğan
 1 domates
 Kıyılmış maydanoz
Yapılışı
Soğan ve domates rendelenir, kıyma, tuz, maydanoz, karabiber ve biraz su ilavesiyle iç malzemesi hazırlanır Hamuru; un, tuz ve su ile yoğrulur Biraz katı bir hamur oluşturulur 20 dakika kadar bekletilir Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alınarak bezeler hazırlanır Merdane ile bıçak sırtı kalınlığında yufkalar açılır Açılan yufkaların içine hazırlanan içten koyup yarım ay şeklinde kapatılır Kızgın yağda her iki tarafı da kızartılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.