Etli Nohutlu Pilav |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Nohutlu PilavMalzemeler:2 su bardağı pirinç 1 su bardağı haşlanmış ya da konserve nohut 300 gr kuşbaşı et, 1 yemek kaşığı tereyağı + 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 su bardağı sıcak su Tuz ya da et bulyon Yapılışı: 1- 2 su bardağı pirinci yaklaşık yarım saat ılık suda bekletin, beyazlaşan pirinci akan su altında yıkayıp süzün 2- Tencereye sıvıyağı ve tereyağını alın, üzerine eti ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurun 3- Suyunu salıp çeken etlerin üzerine haşlanmış nohutları ekleyek 1-2 kez daha karıştırın 4- Süzdüğünüz pirinci etlerin üzerine ekleyin ve pirinçler saydamlaşıncaya kadar kavurun Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine 3 su bardağı sıcak su ve tuzunu ekleyerek karıştırın 5- Tencerenin kapağını kapatın, önce harlı daha sonra kısık ateşte pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin 6- 15 dakika kadar dinlendiğiniz pilavınızı servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|