Kabak Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Tatlısı



Malzemeler:1 kg soyulmuş kabak
500 gr toz şeker
2 su bardağı rondoda çekilmiş ceviz
Yapılışı:
[*]Soyulmuş kabağınızı 4-5 cm aralıklarla dilimleyin[*]Geniş bir çelik tencereye dilimlediğiniz kabakları yanyana dizin, hepsi sığmayacağı için ve üzerini örtecek kadar şeker koyun 1 kat kabak kat şeker dizerek tüm malzemeyi bitirin[*]Tencerenizin kapağını kapatın ve kabağı sulanım şekerin erimesi için gece oda sıcaklığında bırakın[*]Ertesi gün tencereyi (eğer büyük tencere kullandıysanız büyük ocağa) ocağa alın[*]Kısık ateşte iyice yumuşyana şurubu koyulaşana kadar yaklaşık 2,5 saat boyunca pişirin[*]Pişen tatlınız soğuduğunda servis tabaklarına alın, koyulşan sosundan üzerine gezidirin ve ceviz serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.