Kabak Tatlısı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak TatlısıMalzemeler:1 kg soyulmuş kabak 500 gr toz şeker 2 su bardağı rondoda çekilmiş ceviz Yapılışı: [*]Soyulmuş kabağınızı 4-5 cm aralıklarla dilimleyin[*]Geniş bir çelik tencereye dilimlediğiniz kabakları yanyana dizin, hepsi sığmayacağı için ve üzerini örtecek kadar şeker koyun 1 kat kabak kat şeker dizerek tüm malzemeyi bitirin[*]Tencerenizin kapağını kapatın ve kabağı sulanım şekerin erimesi için gece oda sıcaklığında bırakın[*]Ertesi gün tencereyi (eğer büyük tencere kullandıysanız büyük ocağa) ocağa alın[*]Kısık ateşte iyice yumuşyana şurubu koyulaşana kadar yaklaşık 2,5 saat boyunca pişirin[*]Pişen tatlınız soğuduğunda servis tabaklarına alın, koyulşan sosundan üzerine gezidirin ve ceviz serperek servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|