Kayısı tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı tatlısı



1 kg kuru kayısı
400 grşeker
2 çorba kaşığı susam
200 gr Badem içi yada ceviz
2 litre su
Yarım limon suyu
Kaymak
Yapılışı:
Kuru kayısıları yıkayıp temizledikten sonra geniş bir tencereye alın Suyu, şekeri ve kayısıları tencereye alarak kaynatın Kayısılar yumuşadığında tencereden çıkarıp süzün ve soğumaya bırakın Bıçakla kayısıların içlerini açarak badem ya da ceviz doldurun Kayısıları bir tepsiye dizin, orta ateşte kaynatın Kayısıları pişirdiğiniz hafif ağdalanmış şurubu kayısıların üzerine gezdirin ve soğuduğunda susam serperek ve kaymak ekleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.