Kayısı tatlısı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısı tatlısı1 kg kuru kayısı 400 grşeker 2 çorba kaşığı susam 200 gr Badem içi yada ceviz 2 litre su Yarım limon suyu Kaymak Yapılışı: Kuru kayısıları yıkayıp temizledikten sonra geniş bir tencereye alın Suyu, şekeri ve kayısıları tencereye alarak kaynatın Kayısılar yumuşadığında tencereden çıkarıp süzün ve soğumaya bırakın Bıçakla kayısıların içlerini açarak badem ya da ceviz doldurun Kayısıları bir tepsiye dizin, orta ateşte kaynatın Kayısıları pişirdiğiniz hafif ağdalanmış şurubu kayısıların üzerine gezdirin ve soğuduğunda susam serperek ve kaymak ekleyerek servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|