|
|
Konu Araçları |
>, kişilik, patlıcanlı, pilav, zeytinyağlı |
> Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav (10 Kişilik) |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav (10 Kişilik)MALZEMELER 1/2 kg Pirinç 1/2 kg Patlıcan 2-3 Çarliston Biber 1 Su Bardağı (225 gr) Zeytinyağı 3-4 Domates 1 Tatlı Kaşığı Tozşeker 3 Su Bardağı (750 mI) Et Suyu Kızartma İçin Sıvıyağ Tuz HAZIRLANIŞI Pirinci ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletin Bol su ile 2-3 kez yıkayıp süzgece alın Patlıcanları alacalı soyup kesme şeker büyüklüğünde doğrayın Acısını çıkarmak için tuzlu suda yarım saat beketin Bol suda yıkayıp süzgece alın Çarliston biberleri temizleyip küçük kareler şeklinde doğrayın Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın Sıvıyağı tavada kızdırın Patlıcanları kurulayıp kızgın yağda kızartın Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın Başka bir tavada 3 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp biberleri kavurun Domatesleri ilave edip 1-2 dakika karıştırın Et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın Kalan zeytinyağını tencerede ısıtıp pirinci ilave edin Tuz ekleyip orta ateşte 10 dakika kavurun Kaynamakta olan domatesli et suyunu pirince ilave edip karıştırın Tozşekeri ekleyip karıştırın Kapağı kapalı olarak kaynamaya bırakın Ateşi kısıp 10 dakika pişirin Ateşten alıp 15-20 dakika dinlendirin Kızarmış patlıcanları pilava ekleyip pirinçleri ezmemeye dikkat ederek harmanlayın Sıcak olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|