Acem Pilavı |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acem PilavıMalzemeler 2bardak pirinç, 100gr margarin, 1adet soğan, 400gr tavuk eti, 2bardak tavuk suyu, 2kaşık çam fıstığı, 1kaşık kuş üzümü, 1tatlı kaşığı tuz, 1çay kaşığı tarçın Pirinci ıslayın, tavuğu haşlayın, suyundan 2bardak ayırın, etini didin Soğanı doğrayın, kuş üzümünü ıslatın Bir tencere içinde margarini eritin, çam fıstığını kavurun Rengi değişince soğan ve tavuk etini katıp kavurmaya devam edin Etler pişince kuş üzümünü ve tarçını ekleyin 1-2 karıştırdıktan sonra süzdüğünüz pirinci aktarın ardından 2bardak tavuk suyunu ekleyin(icap ederse biraz daha ekleyebilirsiniz) Kapağını kapatıp altını kısın, suyunu çeksin Pişince 15dk dinlendirin, sonra servise sunun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|