Acem Pilavı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acem Pilavı



Malzemeler

2bardak pirinç, 100gr margarin, 1adet soğan, 400gr tavuk eti, 2bardak tavuk suyu, 2kaşık çam fıstığı, 1kaşık kuş üzümü, 1tatlı kaşığı tuz, 1çay kaşığı tarçın



Pirinci ıslayın, tavuğu haşlayın, suyundan 2bardak ayırın, etini didin Soğanı doğrayın, kuş üzümünü ıslatın Bir tencere içinde margarini eritin, çam fıstığını kavurun Rengi değişince soğan ve tavuk etini katıp kavurmaya devam edin Etler pişince kuş üzümünü ve tarçını ekleyin 1-2 karıştırdıktan sonra süzdüğünüz pirinci aktarın ardından 2bardak tavuk suyunu ekleyin(icap ederse biraz daha ekleyebilirsiniz) Kapağını kapatıp altını kısın, suyunu çeksin Pişince 15dk dinlendirin, sonra servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.