Tavuklu Keşkek

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Keşkek



Tavuklu Keşkek

Tavuklu Keşkek


AVUKLU KEŞKEK

MALZEMELER
Yarım kg aşurelik buğday
1 adet tavuk bulyon
1 adet büyük boy tavuk
1 adet büyük boy soğan
125 gram tereyağı
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
Üzerine: 1 su bardağı haşlanmış nohut

TARİFİ
Ayıklanmış buğdayı bol su ile yıkayın Üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup, tavuk bulyonla birlikte yarım saat haşlayın Süzdüğünüz buğdayın üzerine tekrar su ekleyip, 1 gece bu suda bekletin Ertesi gün yıkanmış tavuğu tencereye ekleyin Ayıklanmış soğanı tencereye atın Kapağını kapatıp, tavuk ve buğday iyice haşlanana kadar pişirin Soğanı içinden alın Tavuk etini kemiklerinden ayırıp, buğdaya ekleyin Mikserle ya da parçalayıcı ile keşkeği iyice çırpın ve servis tabağına alın Üzerine bir tavada erittiğiniz toz kırmızıbiberli tereyağını gezdirip, nohut serpin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.