Böğürtlenli Pasta |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Böğürtlenli PastaBöğürtlenli Pasta Malzemeler: 1 Çorba Kaşığı Böğürtlen Likörü 2 Çorba Kaşığı Böğürtlen Şurubu 3 Yaprak Jelatin ½ Limon Suyu 600 gr Böğürtlen 100 gr Labne Peynir 5 Çorba Kaşığı Toz Şeker 1 Su Bardağı Süt İkiye Bölünmüş Hazır Pandispanya TARİFİ: Öncelikle jelatini sıcak suyun içine koyun Kaşıkla karıştırıp eritin Yarım litre limon suyunu jelatinle karıştırın Böğürtlenlerin 250 gr'ını mikserde püre yapın Böğürtlen püresini labne peyniri ve toz şekerle karıştırın Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin Sütün içine böğürtlen likörünü ve şurubunu koyup karıştırın Pandispanyayı böğürtlen şuruplu ve likörlü süt ile ıslatın Pandispanyaların arasına böğürtlen püreli krem peyniri yayın Pastayı bu şekilde 3 saat buzdolabında bekletin Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|