Ramazan Ayı İle İlgili Şiirler - Ramazan Ayıyla İlgili Şiirler - Ramazan Ayı Şiiri |
06-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan Ayı İle İlgili Şiirler - Ramazan Ayıyla İlgili Şiirler - Ramazan Ayı ŞiiriRamazan Ayı İle İlgili Şiirler - Ramazan Ayıyla İlgili Şiirler - Ramazan Ayı Şiiri Ramazan Ayı İle İlgili Şiirler HOŞGELDİN Recep, Şaban derken geldin Ramazan Hoş geldin ayların en birincisi Cennet kokuları yayıldı şu an Hoş geldin ayların sen bir incisi Bu gün birinci gün, gülce tütersin Aklımın nurusun, gözümde fersin “Yetiştim imdada” der de gülersin Hoş geldin ayların en birincisi Kuran’ı okumak, sen de başkadır Üstümüze yağan günaha çadır Allah’ın izniyle nurları yağdır Hoş geldin ayların sen bir incisi Yak da günahları dönsün nurlara Kalbimiz dayansın muhkem surlara Peşinden koşalım tüm baharlara Hoş geldin ayların en birincisi CEYHUNİ neşeyle doldu ufkumuz Bu dünyada sade Hak’tan korkumuz Işıklandı şimdi aydın yolumuz Hoş geldin ayların sen bir incisi Ceyhuni RAMAZAN Üç ayların son ayıdır geldi mübarek ramazan Bal dökülen dilin ile karşılayın ramazanı Günahtan çıkmaya sebep oldu mübarek ramazan Yardım eden elin ile karşılayın ramazanı Hem Allah’a kul oluruz hem de vatana neferiz Tertemizdir ruhlarımız huşu içinde gezeriz Yıkanırız paklanırız çeşitli koku süreriz Yedi veren gülün ile karşılayın ramazanı Helâlından kazanılır, bin bir çeşit emeklerle Her akşam iftar yapılır güzel güzel dileklerle Sofraya gelir bereket, türlü türlü yemeklerle Midendeki zilin ile karşılayın ramazanı Oruçluyken gem bururuz nefsimize gözümüze Kalp kırmayız konuşurken dikkatliyiz sözümüze Kalp kırarsak kaybederiz, kimse bakmaz yüzümüze Huzur veren yelin ile karşılayın ramazanı Allah’ıma kul olmanın yüreklerde olur harı Gönülleri ateş gibi yakar peygamberin nuru Tüm Müslüman ümmetinin o dur vazgeçilmez yarı Yürekteki çölün ile karşılayın ramazanı Çoluk çocuk heves ile hazırlanır ramazana Farz olunca oruç tuttur evindeki tüm kızana COŞARİ’de coşmuş gitmiş hele bakın siz ozana Evindeki dölün ile karşılayın ramazanı İbrahim COŞAR HOŞGELDİN RAMAZAN Şeytan zincire bağlandı Haramlar hep uzaklaştı Türbelerde doldu taştı Getirdin Ramazan huzur Bu huzur yıllarca sürsün Çile çeken kalpler gülsün Akan gözyaşları dinsin Hoş geldin Şehr-i Ramazan Onbir ayın sultanısın Başlarımızın tacısın Kalplere huzur verirsin Hoş geldin Şehr-i Ramazan Camiler her an doluyor Huzursuz huzur buluyor Nakış nakış işleniyor Sefa geldin sen Ramazan Ferhanım’a gülsün yüzler O bir ayı herkes özler Tutulsun verilen sözler Hoşgeldin Şehr-i Ramazan İÇİMDEKİ RAMAZAN DUASI On bir ayın sultanı ,işte geldi ramazan Ağızlar da bağlansın,şimdi ellerimiz de Bu ay oruç tutanı,tutsun yüce yaratan Günahlara ağlansın,sus olan dilimizde El açana verilsin,aç olan yedirilsin Aç açıkta kalmasın,hepsi de giydirilsin Sevgiye muhtaç olan,sevilip sevdirilsin Ramazanın önemi,işte böyle bilinsin MİS GİBİ Mis gibi (Arkadaş’ım) Bakmayı öğretmiştin seneler evvel Aç karna bakmayı Günahın içinden sıyrılıp da Nehir olup sevaba akmayı Ne kadar da nefis bir arkadaşsın Sen öğrettin bana nefsimi hapse atmayı… Haydi yine yardımcı ol ALLAH rızasına erdir beni Yolumdaki çukurlara yine sen dol Elİmi tut yemez içmezken Mideme merhamet diliminle Gönlüme ilminle dol… Yine kitaplar hediye et bana Okumaya doymayayım Kelimeler yutulunca Oruç bozulmaz ki YARDIM ET Kendini aydınlık zanneden cahile uymayayım Yine sevdir bana secdeyi Namaz kılmaya bir an bile doymayayım İftardan önce ağzıma bir çöp dahi Aklıma ise ömür boyu Şeytandan hile koymayayım… Edebinle kuşat beni ve tüm herkesi Kur’an ahlakını işle, en temiz yüreklerimize Kardeşler kavga etmesin Laz’ı Kürt’ü Türk’ü Çerkes’i Kimsesizlere elimizi uzattır, kimseye göstermeden Birkaç kursağa, kazandıklarımızdan hediye edebilelim Kimseciklere belli bile etmeden… Can arkadaşım Çok özledim inan ki Ama bugün kokunu aldım Oruç olmaya hasretmişiz Seni ayetlerle, seni surelerle karşılarım… Sana sarılmayı o kadar özledim ki Yemem içmem inan bir ay boyunca Yalnız giderken seni, tok bir gönülle uğurlarım… En Padişah arkadaşım sensin Sen yanımdayken ben Ben bedenimi ve ruhumu ölüme hazırlarım… HOŞGELDİN Hoş geldin ey Şehr-i Ramazan Sensin mideler açken Yüreklere tokluk kazandıran… Kokunu aldım bugün Mis gibi arkadaş kokusu Bak canlandı kelimeler Satırlarsa Çoban’ın coşkusu Seni görünce günahların beli bükük Nefslerse ödsüz, sensin onların en büyük korkusu… Hoş geldin Hoş geldin ey Şehr-i Ramazan Sensin mideler açken Yüreklere tokluk kazandıran Hoş geldin Hoş geldin ey arkadaş Sensin hasret olduğumuz Sensin kavrulduğumuz Tok bir gönül için Hoş geldin açlığımız Hoş geldin susuzluğumuz… Hoş geldin Hoş geldin ey Şehr-i Ramazan Sensin mideler açken Yüreklere tokluk kazandıran… |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|