![]() |
Abdest Alırken Okunacak Dualar Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abdest Alırken Okunacak Dualar NelerdirAbdest Alırken Okunacak Dualar Nelerdir Abdest alırken, dua okumak veya her uzvu yıkarken kelime-i şehadet getirmek müstehabdır ![]() ![]() 1–Abdeste başlarken şu dua okunur: (Bismillâhil-azîm ![]() ![]() ![]() ![]() [Azim olan Allahü teâlânın adıyla başlarım ![]() ![]() 2–Ağza su verirken: (Allahümmes-kınî min havdi nebiyyike ke’sen lâ ezmeu ba’dehü ebeden ![]() [Ey Allahım, içtikten sonra bir daha hiç susuzluk duyulmayan havz-ı Nebi’den içir ![]() 3– Buruna su verirken: (Allahümme erihnî râyihatel cenneti verzüknî min ni’amihâ ![]() ![]() [Ey Allahım! Cennet kokusunu koklat ve beni Cennet nimetleri ile rızıklandır ![]() 4–Yüzü yıkarken: (Allahümme beyyid vechî binûrike yevme tebyaddü vücûhü evliyâike ve lâ tüsevvid vechî bi zünûbî yevme tesveddü vücûhü a’dâike ![]() [Ey Allahım! Nurunla, Evliyanın yüzünü ağarttığın gibi, benim yüzümü de ağart ![]() ![]() 5–Sağ kolu yıkanırken: (Allahümme a’tınî kitâbî biyemînî ve hâsibnî hisâben yesîren ![]() ![]() 6–Sol kolu yıkanırken: (Allahümme lâ tu’tinî kitâbî bi şimâlî ve lâ min verâi zahrî ve lâ tühâsibnî hisâben şedîden ![]() [Ey Allahım! Kitabımı solumdan ve arkamdan verme, hesabımı zor eyleme ![]() 7–Başı mesh ederken: (Allahümme harrim şa’rî ve beşerî alen-Nâr ![]() ![]() [Ey Allahım! Vücudumu ve saçlarımı Cehenneme atma ![]() ![]() 8– Kulakları mesh edilirken: (Allahümmec’alnî minellezîne yestemi’ûnel-kavle fe yettebiûne ahsenehû ![]() [Ey Allahım! Beni, sözü dinleyip, en güzelini tutanlardan eyle ![]() 9–Enseyi mesh ederken: (Allahümme a’tık rakabetî minen-Nâr ![]() [Ey Allahım! Boynumu ateşten azat eyle ![]() 10–Sağ ayağı yıkarken: (Allahümme sebbit kademeyye ales-sırâtı yevme tezillü fîhil-ekdâmü) [Ey Allahım! Ayakların kaydığı günde, sıratta ayaklarımı sabit eyle ![]() 11–Sol ayağı yıkarken: (Allahümme lâ tatrud kademeyye ales-sırâti yevme tatrudü küllü akdâmi a’dâike ![]() ![]() [Ey Allahım! Sıratta, düşmanlarının ayaklarının kaydığı günde, benim ayaklarımı kaydırma ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|