![]() |
İbretlik bir kıssadan hisse. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İbretlik bir kıssadan hisse.Sizlere vereceğim aşağıda ki örnek üzerinde, lütfen çok dikkatle düşünmenizi rica edeceğim ![]() ![]() İmam-ı Şafii nin başından geçen, kendisinin bizzat yaşadığını anlattıkları bir rivayeti nakletmek istiyorum sizlere, çünkü aklını kullanan, düşünme melekesini yitirmeyenler için, bu kıssadan çok büyük hisselerin çıkarılacağını düşünüyorum ![]() ![]() Bir gün İmam Şafii talebeleriyle birlikte Bağdat sokaklarında gezerken, bir ara bir talebesi bakıyor ki iki kişi bir dini konuda tartışıyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Kendisine anlatılıyor; fakat Şafii böyle bir şey dememiş; adam kendini haklı çıkarmak için uyduruyor ![]() ![]() ![]() Sonuçta durumu hocasına iletir, “burdaki adamlardan biri sana layık olmayan bir iftira atıyor, gel bunu hallet” der ![]() ![]() ![]() Hoca en son, ‘Kardeşim, Şafii benim ve ben bunu söylemedim ![]() ![]() ![]() Ne dersiniz, yapılan bu yanlışa benzer, günümüzde yapılanları düşündüğümüzde, bu örnekten alacağımız çokkkk ama çok dersler yok mu sizce ![]() ![]() ![]() Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|