Yufkalı Pilav |
06-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkalı PilavMalzemeler: - 4 su bardağı pirinç - 8 su bardağı su - 125 gr margarin - 1 adet yufka - karabiber, tuz Hazırlanışı: Isıya dayanıklı bir kabı biraz margarinle iyice yağlayın, sonra yufkayı serin Diğer yanda pirinci ılık suda 60 dakika dinlendirin Sonra iyice yıkayıp, suyunu süzün ve tencerede biraz yağ ile kavurun Suyu ilave edip, pilavınızı pişirin Sonra pilavı tenceredeki yufkanın içine koyun Margarini eritip, pirincin üzerine dökün ve yufkayı pirinçlerin üzerini kapatacak biçimde katlayın Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yarım saat pişirin Yufkanın üstü pembeleştiğinde fırından çıkarın Ters çevirip, servis tabağına alın ve servis yapın Not: Pilavı şehriyeli, bezelyeli ya da istediğiniz malzemelerle pişirebilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|