Sultan Pilavı

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sultan Pilavı




Malzemeler:
- 500 gr baldo pirinç
- 250 gr kemikli kuzu eti
- 1 yemek kaşığı dolma fıstığı
- 1 yemek kaşığı antep fıstığı
- 1 çay bardağı badem
- biraz safran
- çok az gülsuyu
- 25 gr tereyağı
- sıvı yağ
- tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Eti bir tencereye alıp havuç, patates, soğan, maydanoz, dereotu, kereviz yaprağı ve fesleğenle kaynatın Pirinci yarım saat tuzlu ılık suda bekletin Badem, antep fıstığı, dolmalık fıstığı ılık suda bekletip kabuklarını soyun Bir kapta safranı gül suyuyla karıştırın Pirincin suyunu süzüp birakç kez suda yıkayın Tencereye yağı koyup badem, dolma fıstığı ve antep fıstığını kavurun Pirinci de ilave edip kavurmaya devam edin Etlerin suyunu ayrı bir kaba alıp, etleri tavada sote edin Pirinç iyice kavrulunca tuzu, karabiberi, safran ve et suyunu ekleyip kısık ateşte pişirin Pişince biraz dinlendirip servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.