Fetih Filmini Beklerken |
02-02-2012 | #1 |
GöKKuŞaĞı
|
Fetih Filmini BeklerkenCüce elbisesine tıkılmaya çalışılan pehlivan Bonsai saksısına sokulmaya uğraşılan ulu çınar Işık yılı hesaplarını amele şeridiyle ölçmeye çalışmak dangalaklığı Yahut, âlem-i İslâm’ın bayraktarı Osmanlıya; apış aralarından bakma oranında kursağı doldurulan sinemacılar! Suç ise kiiim bilir kimin! Peki, ekrandaki Muhteşem Yüzyıl’ı eleştiren zenginler ne zaman elini taşın altına koymayı akıl edecek! Ömür boyu beklediğimiz fetih filmi Şubatta vizyona giriyor Yapımcısı, hani her filminde “sonrakine gelmeyeceğim” dediğiniz, seviyesiz Recep İvedik’lerin de müsebbibi “Bu iş Faruk Aksoy’a mı kaldı” derseniz aynen şunu diyeceğim: Siz kime finansör oldunuz da “yapmam” dedi! *** Yaz sıcağı, Osmanlı sefer yolunda Terli bir Hristiyan köylü yetişip kumandanı buluyor Elinde küçük bir kese, gözleri yaş içinde: “Askerler bağımdan geçti, diyor Mahvolacağımı sanmıştım Fakat bir tek salkım üzüm koparılmış, onun da dalına bu altın asılmış!” Hemen askeri bulup ordudan çıkartıyorlar! Bağcı, teşekkür için geldiğine pişman fakat işittiği hüküm tarihe damga oluyor: “Parayı bırakmasa kolunu keserdik İzinsiz aldığı için azlettik Çünkü biliriz; içinde günahkâr olan fetih ordusu muzaffer olamaz!” *** 1453 filminin fragmanı: “Bu muskayı, babamı öldürdüklerinde boynundan almıştım Bir gün bir erkeğim olursa ona vermek için!” diyen kadın kimdir? Eğer Ulubatlı’ya bir günah isnat edilecekse, Topkapı’daki surlardan artık damla damla kan sızar! Ve ayrıca Mehmed Han söylemiş gibi gösterilen: “Ben, benden önceki sultanlara benzemem” sözü onun güzel hayatıyla nasıl bağdaştırılacak ve kaynağı nerede bulunacak? Film çekildi; soğuk bir çırpı üstünde titreyen serçe gibiyim Bilemiyorum; hava ısınacak mı yoksa kanatlarımı donduracak bir soğuk mu kaplayacak âlemi? Evlâd-ı fâtihân tedirgin edilmeye devam mı edilecek Umarım yeni bir “muhteşem cinayet” değildir, dört gözle beklediğimiz! Muammer Erkul
02-02-2012 | #2 |
VANDETTA
|
Cevap : Fetih Filmini BeklerkenUlubatlı konusunda Erkul'a katılmamak imkansız
Görünüm Modları |
|