Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Kapalı Konu

Konu Araçları
düşüncelerimiz, insandır, maymunlarız

Biz Maymunlarız Düşüncelerimiz Insandır!

Eski 01-29-2012   #1
VANDETTA

Biz Maymunlarız Düşüncelerimiz Insandır!

İnsanlar, süfreler gibi sulardan çıktılar en önce
İlk ceddimiz balıktır İşler daha da ilerledikçe o insanlar, primat
zümresinden türediler

Biz maymunlarız düşüncelerimiz insandır!
M Kemal

(Ruşen Eşref Ünaydın, Atatürk Tarih ve Dil Kurumu Hatırat s53)

Cevap : Biz Maymunlarız Düşüncelerimiz Insandır!

Eski 01-30-2012   #2
KRDNZ

Bu yazıdan birşey anlamadım desem yadırgar mısınız beni
Biz maymunlarız derken maymun iştahlıyız olabilir tabi:)

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır

Eski 01-31-2012   #3
delishhhh

???

Eski 02-01-2012   #4
VANDETTA

Alıntı:
KRDNZ tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Bu yazıdan birşey anlamadım desem yadırgar mısınız beni
Biz maymunlarız derken maymun iştahlıyız olabilir tabi:)
Herkesin algılayışı farklı olabilir tabi ki de KRDNZ:)Efendim vakti zamanından beri bendeki muz düşkünlüğünün nedenini yukarıdaki alıntıyla birlikte öğrenmiş bulunmaktayım

Eski 02-02-2012   #5
Gözyaşı

İnsanı maymundan ayıran düşünebilme özelliğidir, bunu anlatmak istemiş galiba

Eski 02-03-2012   #6
delishhhh

Aslında M Kemal'in anlatmak istediği bellide Sevgili Vandetta'nın anlatmak istediği ne?

Eski 02-03-2012   #7
VANDETTA

Alıntı:
delishhhh tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Aslında M Kemal'in anlatmak istediği bellide Sevgili Vandetta'nın anlatmak istediği ne?
Delishh benim ne demek istediğimi yukarıdaki alıntıdan çok daha iyi anladığınızdan adım gibi eminimEleştiri konusundaki tahammülsüzlüğü farkettiğimden beri artık tartışma içerisine girmiyorum bu forumda
Resmi tarihin balonları 50 yıl dayanabildi bu ülkede 50 yıl sonrasını düşünümiyorum bilekızgınlık yada dargınlık olmayacaksa din konusunda MKemal ve resmi tarih yalanlarını bildiğimiz kadarıyla tartışalım yok kızgınlık olacaksa hiç girmeyelim bu konulara

Eski 02-04-2012   #8
delishhhh

Şahsıma eleştiri yapmadığınız (ki yapmıyorsunuz) sürece eleştirilere açığım her zaman Benim kızdığım ve üzüldüğüm tek nokta var oda Atatürk'ü neden sürekli dini konularda ön plana çıkardığınız Atatürkün düşünce yapısını benimsemeyebilirsiniz bunu her fırsatta dile de getirebilirsiniz ama yanlış olan fikirlerle karalamaya çalışırsanız ya da başka kişilerin yaptığı hatalı davranışları atatürk üzerinden anlatmaya çalışırsanız (daha önce böyle bir video paylaşmıştınız) üslubum tabiki ağırlaşır her konuyu tabiki tartışırım saygı çerçevesinde

Eski 02-04-2012   #9
VANDETTA

:D Eleştiri şahsınıza yapılmadığı sürece eleştiri değildirTebrizli Şems Mevlana'ya ''Sende senden ne var mevlanam''der,benimde tartışma üslubum buna yakındır,başkasının fikirlerini sizinle tartışamam
Onun yerine yukarıdaki alıntıyla birlikte başka bir alıntı yapacağım;
İnsanlar, süfreler gibi sulardan çıktılar en önce
İlk ceddimiz balıktır İşler daha da ilerledikçe o insanlar, primat
zümresinden türediler

Biz maymunlarız düşüncelerimiz insandır!
M Kemal

ve bir imza;
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Din konusunda iki ayrı MKemal vardır,kurtutluş savaşına kadar ki dönemde halkın manevi değerlerini nasıl kullanacağını çok iyi anlayan ve bunun için din konusunda olumlu sözler eden MKemal ve ardından gerçek MKemal

Eski 02-06-2012   #10
delishhhh

Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır

bu söze şapka çıkartırım

Eski 02-07-2012   #11
VANDETTA

Alıntı:

bu söze şapka çıkartırım
Evet vakti geldiğinde herkes şapkasını çıkarıp önüne koyacak,sevgili delish

Eski 02-12-2012   #12
delishhhh

yaşınızı bilmiyorum ama gerçekten bu sözü desteklemeyen genç nesillerin olması tüylerimi diken diken ediyor Din kavramı tamamen özgür düşünce ile oluşacak bir kavramdır o müridlerin, dervişlerin kendi kitaplarına göre yarattıkları bir kavram değil İnsanlık için sadece bir tane rehber indirilmiş bunu o tarikatlar şeyhler kendi işlerine gelerek yorumlayıp beyin yıkayıp insan gruplarını peşlerinde sürüklüyorlar ben Atatürkün bu sözünü evet sonuna kadar destekliyorum ve tarikat adı altında dönen pis oyunlara inananlarıda kendi haline bırakıyorum

Eski 02-12-2012   #13
VANDETTA

Alıntı:
yaşınızı bilmiyorum ama gerçekten bu sözü desteklemeyen genç nesillerin olması tüylerimi diken diken ediyor Din kavramı tamamen özgür düşünce ile oluşacak bir kavramdır o müridlerin, dervişlerin kendi kitaplarına göre yarattıkları bir kavram değil İnsanlık için sadece bir tane rehber indirilmiş bunu o tarikatlar şeyhler kendi işlerine gelerek yorumlayıp beyin yıkayıp insan gruplarını peşlerinde sürüklüyorlar ben Atatürkün bu sözünü evet sonuna kadar destekliyorum ve tarikat adı altında dönen pis oyunlara inananlarıda kendi haline bırakıyorum
İşte klasik CHP zihniyetinin en büyük vurgunu budur,isteğe göre yazılıp çizilen tarih,yeşilçam filmlerindeki kirli sakallı melun suratlı,çıkarcı vatan haini hocalar hep bu zihniyetin amaçları doğrultsunda oluşturdukları atmosferdir,ve kendisini Türkiye'nin efendisi sanan %20'lik CHP zihniyeti en büyük destekçileridir
Bu ülkede din özgür bir kavramdır denir,din devlet işlerine karıştırılmaz,devletse dine istediği muamaleyi yapar!Islak imzaya kağıt parçası,lav silahına boru,ağlama duvarlarında resmi olan generalciği TSK'ya saldıramazsınız diye savunursunuz sonra namaz kıldığı için eşinin başı örtülü olduğu için askeriyeden atılan namuslu komutanları görmemezilikten gelirsinizİşte size CHP ideolojisine sahip insanların yaptıkları

Yukarıdaki alıntıya gelince,KAYNAĞIYLA birlikte yazıldığına göre MKemal evrim teroisini benimsemiş biriymiş,evrim teorisi yaratıcıyı reddeter,yani Türkiye'nin dervişler hocalar memleketi olamayacağının nedeni derviş ve hocaların vatan hainliğinden ziyade MKEmal'in inançsızlığı ve bu şekilde bir nesil yetiştirmek istemesidirMKEmal'in inançsızlığı beni zerre ilgilendirmez,o tamamiyle onunla mevla arasındaki bir durumdur,ama benim inancımı baskı altına alırsa,benim anama beni askeriyede ziyaret ettirmezse ve kamu kurum ve kuruluşlarında istediği gibi hareket edemezse,o zamanlar dinini öğrenmek isteyenler bunu jandarma baskınlarıyla öğrenmeye çalışıyorlarsa orada hiç kimse bir özgürlükten bahsedemez

Ben laik düzenin İslam anlayışını Hristiyanların tahrif edilmiş dinleriyle eşdeğer olarak görürüm,ki bu İslam değildir

Yüzyıllardır İslam'ın bayraktarlığını yapmış bu millete Batı'nın kinini anlarım da bu milletten olanların İslam'a karşı olan baskıcı totaliter yapısını zerre anlamam

Tarikata olan kininiz MKemal zihniyetininin size anlattığından öteye gidemiyor ne yazık ki,Hiç merak edip bir tarikat içerisine girdiniz mi,ben bunlara bu kadar kindarım fakat bunlar ne yapar ne eder diye kendinize sorup,bir fiil kendi gözlerinizle ne yaptıklarını analiz ettiniz mi?Eminim ki hayırİşte sizin yanılgınızın en büyük nedeni de budur
Benim bildiğim kadarını size aktarayım belki yanılgılarınızın farkına varırsınız
Geceleyin teheccüd namazına kalkılır namaz kılınır ve herkes tesbihini sessiz sedasız bir köşede çeker,ardından sabah namazı,ardından öğlen namazı,ardından ikindi namazı bazı günlerde ikindi namazından sonra sohbet,insanlara sevap ile günah anlatılır,soru varsa cevaplanır,akşam ve yatsı namazları ifa edilir,insanların eğitim ve çalışmaları haricinde,bildiğimiz MÜSLÜMAN yaşantısı,o bildiğiniz devleti yıkmak için silah imal eden,canlı bomba yetiştirip askeriyenin üzerine salan,o saçma sapan düşüncelerinizden uzak bir hayat tarzı,öğrenin efem öğrenin önce İslam dini öğrenin sonrasında hatalarınızın farkına otomatikman varacaksınız
Hee bu arada yaşım 28
Son olarak tarihe dönün o melun melemen olayı RESMİ KİTAPTAN okuyun,şayet bir kaç dakikalığına düşünecek olursanız o olaydaki saçmalıkları anlamanız hiçte zor değilBu mesajda 80 küsür yıldır sürdürülen bir yalana karşı çıkmaya çalışıyorum,eminim ki,zerre anlamaya çalışmayacaksınız

Eski 02-13-2012   #14
delishhhh

söylediğim kelimeleri kesinlikle herhangi bir siyasi kalıba sokamazsınız öncelikle bunu belirtmek isterim İkncsi Atatürk kimsenin inancına ne baskı ne de dayatma asla yapmadı o tarikat dediğiniz garip insan gruplarının oluşturduğu yerlerde bulundum ve o evlerde de kaldım dediğiniz doğru namazlarını kılarlar yemekten önce yemekten sonra dualarını yaparlar, yardımlaşmalarını yaparlar o konuda tabiki desteklerim ama onlar sadece kendilerini ilgilendiren durumlar onun dışında yapılan farklı çalışmalarıda yakından gördüm vatan hainliğine kadar bir çok çalışmalarada yer veriyorlar ayrıca tsknın içinden biri olarak şunu söylemeliyimki yıllarca o saçma sapan yayın yapıp dediklerinize çanak tutan kanallar sayesinde, bir tane kadının ortalara çıkıp vay efendim beni türbanlı almadılar içeri gibi sözlerini sizin gibi görmeden inanan milyonlarca insan var her dönem yemin törenlerinde bilfiil bulunmuş biri olarak çarşaflısınıda gördüm cübbelisinide ben türk vatandaşı olarak ordumuzu bu kadar yıpratıcı sözlerle aşağılamanızı şiddetle kınıyorum içinizdeki kin ve nefret o kadar büyükki her fırsatta konuyu tsk ya getirip başlıyorsunuz kusmaya tüm samimiyetimle söylüyorum ki bu böyle olmamalı ya verilen hizmetler sizler için yapılan görevler ziyan olmakta

Eski 02-13-2012   #15
Gözyaşı

MKAtatürk'ün eleştirilmesi ve konunun uzatılması siyasi ve Din konulara girildiği için kapatılmıştır SaygılarımlaGözyaşı

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com