|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ayetler, beyt, denir, ehli, hadislerle, kimlere |
![]() |
Ayetler ve Hadislerle Ehli Beyt Nedir? Ehli Beyt Kimlere Denir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Ayetler ve Hadislerle Ehli Beyt Nedir? Ehli Beyt Kimlere Denir?“Ehl” ve “Beyt” kelimelerinden oluşan Ehl-i Beyt tabiri Arap dilinde “ev halkı, hane halkı” anlamında her dönem ve her çağda kullanılmıştır
![]() ![]() Ehli Beyt’in kelime anlamı ev halkı ya da ev ashabı demektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ”Ey Rabbim işte abamın altında gördüğün bunlar benim Ehli Beyt’imdir” Bu olay üzerine bir ayeti kerime nazil olmuştu ![]() ![]() Ahzab Suresi 33 ![]() ”İnnema yüriydullahü liyüzhibe ankümürricse ehlelbeyti ve yütahhireküm tathiyra” Türkçe Meali: ”Ey Ehl-i Beyt , Allah sizden günahı , her türlü fenalıkları ve kötülükleri giderip sizi kemal üzere tertemiz tathir etmek ve pak kılmak murad eder ![]() Bir diğer ayeti kerimede ise şöyle bahseder ; Ahzab Suresi 56 ![]() ”İnnema yüriydullahü liyüzhibe ankümürricse ehlelbeyti ve yütahhireküm tathiyra” Türkçe Meali : ”Şüphe yok ki Allah ve melâikesi Peygamber’e selâvat getirirler ![]() ![]() Ahzab Suresi 56 ![]() ”Kendilerinden; “Sana nasıl selâvat edelim” diye sorduklarında Hz ![]() ![]() Şu halde, Allah ve Peygamber’in emriyle Peygamber’e selât ve selâm verilirken Âl-i’ne; Ali, Fâtıma, Hasan ve Hüseyin’e de selât ve selâm veriliyor ![]() Bir diğer ayet ise Şura Suresinin 23 ![]() ”Kul lâ es’eleküm aleyhi ecren illelmeveddete fiylkurbâ” Türkçe Meali : ”De ki; Risaletimin (Peygamberliğimin) tebliği hususunda, akrabamı (Ehl-i Beyt’imi) sevmenizden başka hiçbir ücret istemiyorum ![]() Yukarıda da gördüğünüz Şura Suresinin 23 ![]() ![]() ”Ali, Fâtıma, Hasan ve Hüseyin‘dir” Hz ![]() ![]() ![]() ”Ben sizin aranızda iki değerli emanet bırakıyorum; onlara sarıldığınız takdirde benden sonra (doğru yoldan) asla sapmazsınız ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|