![]() |
Sebzeli Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Sebzeli PilavSebzeli Pilav 4 kişilik Malzeme: 500 gram kepekli pirinç 1 küçük kase taze fasulye 1 adet havuç 1 adet kabak 1 adet renkli biber 30 gram tereyağ 3 su bardağı su Tuz Tarifi Kepekli pirinci yıkayarak suyunu süzdürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Sebzeli Pilav |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Sebzeli PilavMalzemeler 2 su bardağı pilavlık pirinç 4 su bardağı sıcak su tuz,şeker yarım çay bardağı kadar bezelye içi(konserve olmamalı) yarım çay bardağı kadar küp dğranmış havuç(konserve olmamalı) 1 adet küp doğranmış patates arzu edilirse yarım çay bardağı konserve süt mısırı iki diş sarımsak zeytinyağı tereyağı Tarif Pirinci ayıklayarak kaynar tuzlu suda bekletelim ![]() Pirinç beklerken, havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğrayıp, bezelyenin içini çıkarabilirsiniz ![]() Pirinç en az yarım saat bekledikten sonra sarımsakları rendeleyip zeytinyağında yakmadan kavuralım ![]() Aynı tencereye suyunu süzdüğümüz pirinçleri atalım ![]() Bu esnada ayrı bir tencerede havuç, patates ve bezelyeyi haşlayalım ![]() Onlar haşlanırken pirinçli tencereye tuz, şeker ve tereyağını koyup kavurmaya devam edelim ![]() Tel tel oluncaya kadar kavuralım ![]() Ardından 4 bardak(pirinci kaynar suda beklettiğimiz için su miktarını pirinç türüne göre azaltabilirsiniz ![]() ![]() Haşlanan garnitürleri süzüp bir kenarda soğumaları için bekletelim ![]() Pilav suyunu çekip, demlenme aşamasına gelince içine haşladığımız garnitürleri ekleyelim ![]() Hepsi birlikte demlenmeye bırakalım ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|