İç Pilav

Eski 09-03-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

İç Pilav



İç Pilav Tarifi



Malzemeler,
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çay kaşığı toz şeker
250 gram dana ciğeri
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
Damak tadınıza göre tuz, karabiber

Hazırlanışı,

Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra ılık suda bekletin
Soğan ve ciğeri küçük küçük doğrayın
Pilav tenceresine tereyağını alıp eritin
Soğanı ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun
Çam fıstıklarını ekleyip orta dereceli ateşte kavurmaya devam edin
Ilık suda bekleyen pirinci iyice süzüp tencereye alın
Karabiber, tarçın, yenibahar, su, tuz ve şekeri tencereye ilave edin
Birkaç kez karıştırın
Tencerenin kapağını kapatıp orta dereceli ateşte kaynayana kadar pişirin
Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin
Ocaktan indirdikten sonra 10 dakika demlendirin
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.