![]() |
Karanlık Benden Korktu - Atatürk Şiiri |
![]() |
![]() |
#1 |
Mountain
|
![]() Karanlık Benden Korktu - Atatürk ŞiiriBen aydınlığım, çağdaşım, medeniyetim ![]() Geleceğe yönelik güzel duygular içindeyim ![]() Yeni yıllar, yüzyıllar, bin yıllar, Benim için, yarınki gün gibidir ![]() Evrenseldir duygular, sonsuza dek geçerli ![]() Bir bütündür fikirler, beyinlerde gizemli ![]() Ben isteseydim bir çağ açıp bir çağ kapatmaz, Gücüm vardı, yüz çağ açıp yüz çağ kapatırdım ![]() Anadolu, boğazına kadar karanlığa batmıştı ![]() Sevr Antlaşması Türk insanı için, idam fermanıydı ![]() Ben bir kükredim, yer , gök inledi ![]() Dünya benim eşsiz haykırışımı dinledi: Siz kim oluyorsunuz, vatanımı nasıl işgal edersiniz? Yüz binlerce askerle geldiniz, topunuzla, tüfeğinizle ![]() Bakın benim askerim yok, topum, tüfeğim yok ![]() Yokluktan çıktım ben, gerekirse yoktan var ederim ![]() Padişahın idam fermanı, Demokles'in kılıcı gibi sırtımdaydı ![]() Anadolu halkı içerden vuran Bu gücün farkındaydı ![]() Rütbelerim sökülmüştü, bir er durumundaydım ![]() Doğu Orduları Komutanı Karabekir Paşa, Emrinizdeyim efendim, dedi ![]() Sonra bütün komutanlar bağlılığını bildirdi ![]() Osmanlı diye bir millet yoktur ![]() Osmanlı bir hanedanın adıdır ![]() Büyük Selçuklu Devleti parçalanmış, Buradan Anadolu Selçuklu Devleti oluşmuş ![]() Yıllarla o da parçalanıp, beyliklere dönüşmüş ![]() Osman Gazi'nin kurduğu Osmanlı Beyliği ortaya çıkmış ![]() Osman Gazi, ben Türküm, diye öğünürdü ![]() Orhan Gazi, babam ve ben Türküz, derdi ![]() Onların oğulları da Türktü ![]() Akınlar yaptılar Avrupalı ürktü ![]() Fatih Sultan Mehmet Türklük adına İstanbul'u fethetti ![]() Yavuz Sultan Selim ilk Türk halifesiydi ![]() Avrupalı, barbar Türkler geliyor, deyip korkardı ![]() Sonra Kanuni Viyana'yı kuşattı ![]() Son Osmanlı padişahı Vahdettin bir Türktü ![]() Belki sen bir şeyler yaparsın deyip, Beni Anadolu'ya göndermişti ![]() Ordu müfettişi olarak Samsun'a çıktım ![]() Erzurum ve Sivas Kongrelerini topladım ![]() Yurdun kurtuluşu yolunda önemli bir adım attım ![]() Karanlık benden korktu, aydınlığı istemedi ![]() Aydınlığı istemeyen karanlığı paramparça ettim ![]() Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|