![]() |
Mutfak Sözlügü 2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfak Sözlügü 2Gato : Pastalarin pandispanyasina verilen addir ![]() Göz göz olmak : Muhallebi, pilav gibi yemeklerin suyunu çektikten sonra üzerinde olusan küçük oyuklara denir ![]() Gratine Etmek : Genellikle gratine edilecek yemegin üzerindeki sosa rendelenmis peynir serpilerek firin izgarasinda kizartilmasi islemidir ![]() Harç : Kullanilan malzemelerin dogranarak karistirilmasi ![]() Islatmak : Zor pisen kuru baklagillerin pisirme sürelerini kisaltmak için önceden su içinde bekletilmesi ![]() Jelatin : Toz yada tabaka halinde satilan bir kivam verici ![]() Karanfilli Sogan :Kabuklari soyulmus sogana 2-3 dis karanfil saplanarak bazi yemeklerin haslamasi sirasinda kullanilir ![]() Kef : Kaynatilan yemegin üzerinde istenmeyen kisimlarin olusturdugu köpük ![]() Konkase Domates : Kaynayan suya atilan domatesler kabuklari çatlamaya baslayinca çikarilir, soguk suya atilir böylece kolayca kabuklari soyulur ![]() ![]() Közlemek : Izgara veya kömür atesinde sebzelerin kabuklariyla pisirilmesi ![]() Krim : Taze, dinlenmis sütün üzerinde biriken yagli kisim ![]() Kuzu Gömlegi : Kuzunun karin kismindaki iç organlarini gögüs kafesindeki organlardan ayiran zar kismi ![]() Labne : Hiç tuzu olmayan yumusak krem peynir ![]() ![]() Lapa : Taneli gidalarin genellikle pirinç suyuyla kaynatilarak bulamaç haline getirilmis sekli ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|