![]() |
Domates Salçası Nasıl Yapılır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domates Salçası Nasıl Yapılır?Yaz mevsiminde dalından kopartılmış sivri, yuvarlak, kiraz domateslerle hazırlayacağınız taze salça mis kokusuyla et yemeğine, sebze yemeğine ve makarna sosuna farklı bir lezzet katacaktır ![]() 100 gram ile 200 gram arasında soğan, kereviz, havuç, sarımsak, fesleğen ve 1 kg domates ile lezzetlidomates salçası hazırlayabilirsiniz ![]() Domatesleri ve sebzeleri yıkayıp kurulayın ![]() ![]() Bir dal fesleğen, ayıklanmış 1 adet havuç ve kereviz saplarını mutfak iği ile sarın ![]() ![]() Domateslerin kırmızı iç renbi ve çekirdek rengini göz önünde tutarak 2′ye ya da 4′e bölün ![]() ![]() Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı 5 çorba kaşığı zeytinyağı ile rengi değişmeden birkaç dakika soteleyin ![]() ![]() Domatesleri ekledikten sonra orta ısıda 40-45 dakika pişirin ve bir tutam tuz serpin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|