Yavuz Sultan Selimin İmanı |
11-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yavuz Sultan Selimin İmanıYAVUZ SULTAN SELİM ridaniye mercidabık (1516-1517)zaferlerini kazanarak halifeliği osmanlı hükümdarlığına getirmişti Savaşmak için yola koyuldubüyük kahraman ve şanlı ordusunun önünde mısır çöllerini geçmek pekte kolay değildiçünkü çölde sıcak ve kuraklıgın yanında görünmeyen kuyular vardırbu kuyularda çok zahiyat verileceği tahmin ediliyordukahraman ordu hiç yılmadan atlarının üstünde 4 saat kadar çölde ilerlediktan sonra ÖNDER YAVUZ SULTAN SELİM atından inditabi şanlı ordu, büyük hükümdar yürürken ata binmeye cesaret edemezdiat üstünde 2 gün yol alan ve koca çölde zigzaglar ve daireler çizerek ilerleyen padişahlarını takip eden askerler yorgun düştüYAVUZ SULTAN SELİMİN böyle zigzaglar ve daireler çizerek ilerlemesine bi anlam veremeyen asker en sonunda dayanamayıp 2 günün sonunda vezire ; -"vezirim dayanamıyoruz sultanımıza söylesenizde atlarımıza binsek atlar yeteri kadar dinlendi"dediler vezir önce bunu cesaret edmeyip padişaha söyleyemedisonra oda dayanamayıp; -"padişahım askerler cok yorgun düştüler buyurunuzki atlarımıza binelim"dedi YAVUZ SULTAN SELİM hiddetle arkasına dönerek ; -"ey benim şanlı kahraman askerimPEYGAMBER EFENDİMİZ HZ MUHAMMED(SAV) önümüzde devesiyle yürürken siz nasıl cesaret edip ata binmeyi arzu edersiniz! O bize yol göstermese çölde hepimiz yutulurduk"dedi ve kahraman ordu YAVUZ SULTAN SELİM'in neden çölde zigzaglar çizerek ilerlediğini anladıpeygamber efendimiz yol göstermese belkide verilen asker zahiyatından savaş kazanılamıyacak halifelik osmanlıya gecemiyecekti yavuz sultan selim,kölenin kulagına taktıgı küpenin manasını sorduKöle "benim sahibim var ben onun kulu,kölesi olduğum için küpe takıyorum"dediyavuz sultan selimde "bende ALLAH'ın kulu ve kölesiyim" diyerek küpe takmıştır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|