![]() |
Biz Bize Yakışanı Yaparız |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biz Bize Yakışanı YaparızBiz bize yakışanı yaparız Aşıka "Ama o seni sevmiyor" demişler ![]() ![]() Öğrencisi hocasına "Hocam rüyamda senin cehennemlik olduğunu gördüm" demiş ![]() Hocası "Kuzum, elli yıldır o rüyayı ben de görüyorum ama onun kapısından başka kapı bilmiyorum" diye cevap vermiş ![]() İkinci gün karşılaştıklarında hoca ile öğrencisi karşılıklı gülüşerek Allah'a hamdetmişler ve ikisi birden aynı gece hocanın cennetlik olduğunu görmüşler ![]() Rabbimiz, Müslümanları tarif ederken yaptıkları iyilikleri Allah için yaptıklarını, iyiliğin karşılığını beklemediklerini, "Biz ancak Allah rızası için yediririz, sizden bir karşılık ve teşekkür istemeyiz (derler)" ayetiyle haber verir ![]() Sevgili Peygamberimiz "Layık olana da olmayana da iyilik yap ![]() ![]() ![]() Leyl süresinin 17-21 inci ayetlerinde Rabbin rızasını aramak için, karşılıksız veren müttakilerin cehennem ateşinden uzak tutulacağını haber verir Rabbimiz ![]() Kızı Aişe'ye iftira edenlere yardımını kesen Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bizi unutanı biz unutmayız ![]() Yavrusunu kaybeden annenin hasretiyle gelmesini bekleriz ![]() ![]() "İyiliğe karşı iyilik her kişinin işidir, kötülüğe karşı iyilik er kişinin işidir" der hep iyilikler yapmaya, iyiliğin dayanağı olarak Kur'an'ı ve tabiatı almaya gayret gösteririz ![]() "Afvı al, Ma'rufu emret ve cahillerden yüz çevir ![]() ![]() Bize haksızlık edenlerin hakkını yemeyelim ![]() ![]() ![]() Kızgın iken de, sakin iken de doğru ve güzel sözden ayrılmayalım ![]() Zenginken de, fakirken de iktisatlı olalım ![]() Meydanlarda veya kapı arkalarında tek başına olduğumuzda bile Hakkın rızasına ve halkın faydasına aykırı işlerden uzak duralım ![]() ![]() Bu dünyada biz, bize yakışanı yaparak halka hizmete, Halika ibadete devam edelim ![]() Rabbimizin de kendine yakışacak şekilde rahmetiyle muamele edeceğini hatırımızdan çıkarmayalım ![]() Mahmut Toptaş |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|