![]() |
İsa Kimliğini Neden Tam Olarak Açıklamadı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İsa Kimliğini Neden Tam Olarak Açıklamadı?İsa bu dünyada yaşarken kimliğini tam olarak açıklamadı ![]() a) Neden herkesin ortasında “Ben Mesihim, Bana İman edin! Demedi? (Öğrencileri arasındayken kimliğini açıkladı ![]() ![]() b) Kendisini neden çok ender olarak “Tanrı'nın Oğlu” diye tanımladı? (Yuhanna 5:25; 10:36; 11:4) Tanrıyı Babası olarak çağırmasına karşın bu gerçeği yalnızca dolaylı biçimde belirtti ![]() ![]() ![]() b) Bunun yerine kendisini neden sürekli “insanoğlu” olarak çağırdı? c) Bunun da ötesinde kendisinin gerçek kimliğini tanıyan kişilere bunu başkalarına söylemelerini neden yasakladı? · Öğrencileri;- “Siz ne diyordunuz? Sizce ben kimim?” Simun Petrus yanıtladı, “Sen Mesihsin, Yaşayan Tanrı'nın Oğlu!”- Ondan sonra öğrencilerini Mesih olduğunu kimseye söylememeleri için uyardı ![]() · Cinler; “ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() · İyileştirdiği kişiler;- “ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() d) Kimliğini açıklaması için yapılan meydan okumaları kabul etmeyi neden reddetti? · Şeytan aracılığıyla; “Eğer Tanrı'nın Oğluysan bu taşlara ekmeğe dönüşmelerini söyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() · İnsanlar aracılığıyla; “Yanından geçenler Ona hakaret ettiler, başlarını sallayarak; “Kurtar kendini eğer Tanrı'nın Oğluysan çarmıhtan aşağıya in ![]() · Başkahinler öğretmenler ve yaşlılar aracılığıyla; “Başkalarını kurtardı ama kendini kurtaramıyor! Yahudilerin Kralı! Çarmıhtan aşağıya insin de O2na iman edelim ![]() ![]() ![]() ![]() e) İnsanlara neden hep benzetmelerle konuştu? “Öğrencileri Ona gelerek sordular İnsanlar neden benzetmelerle konuşuyorsun? Tanrı Egemenliği sırlarının bilgisi sizlere verildi, ama onlar verilmedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “O dünyadaydı, dünya Onun aracılığıyla var oldu, ama dünya Onu tanımadı ![]() B:ÇÜNKÜ BU CANSAL DEĞİL, RUHSAL BİR GERÇEKTİR; a) Çünkü Mesihle ilişkin bir insanın kendiliğinden anlayamayacağı iki gerçek bulunmaktadır; · İsanın gerçek kimliği; “Sen Yaşayan Tanrı'nın Oğlu Mesihsin ![]() ![]() · İsanın sağladığı kefaret- “Çarmıhla ilgili bildiri mahvolanlar için saçmalık ma kurtulmakta olan bizler için Tanrı'nın gücüdür ![]() ![]() b) Çünkü Tanrı'nın gizli bilgeliği yalnızca esinleme aracılığıyla kavranır · “Gizli şeyler Tanrımız Rabbe aittir, ancak açıklananlar, bu yasanın tüm sözlerini izleyebilmemiz için bize ve sonsuza kadar çocuklarımıza aittir ![]() · “O gizli şeyleri ışığa getirir ![]() · Sen gerçekten kendini gizleyen bir Tanrısın ![]() · Şimdiden başlayarak size yeni gizlide kalmış bilmediğiniz şeyler öğreteceğim ![]() · Beni çağırın ve size yanıt vereceğim ve size büyük bilmediğiniz ve araştırılamaz şeyler anlatacağım ![]() · O derindeki gizli şeyleri açıklar karanlıkta olanı bilir ve ışık Onunla beraberdir ![]() · Peygamberlerin yazdığı gibi “Tanrı onların hepsine kendi yollarını öğretecektir ![]() · Kardeşler yanınıza gelip, Tanrıyla ilgili bildiriyi size duyurduğum zaman etkileyici sözlerle ya da üstün bir bilgelikle gelmedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() c) Çünkü insan İsaya yalnızca aşağıda belirtilen durumlarda inanabilir; · Babaya çekilmeli- “Babanın bana verdiklerinin hepsi bana gelecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() · Mesihİ Kutsal Ruh açıklar- “ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() · Kutsal Yazılar aracılığıyla açıklanır- “Yazılanlar, İsanın Tanrı'nın Oğlu Mesih olduğuna iman edesiniz ve iman ederek Onun adıyla yaşama kavuşasınız diye yazılmıştır ![]() ![]() d) Çünkü Şeytan insanların zihinlerini körleştirmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|