İşıklar Açıkken Uyuyamıyorum Ne Yapmalıyım |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İşıklar Açıkken Uyuyamıyorum Ne YapmalıyımIşıklar açıkken uyuyamıyorum ne yapmalıyım Gece evde ışık açık olduğu zaman kesinlikle uyuyamıyorum Bu yüzden, ancak herkes yattıktan sonra yatabiliyorum Bu soruna karşı ne yapayım? SA/Antalya Göz bandı ile kaliteli bir uyku Uyku hormonu olarak bilinen melatonin, gece boyunca beyninizden salgılanır ve uyku dengesini sağlar Melatonin aynı zamanda, sizi serbest radikallerden korur ve yaşlanma sürecini yavaşlatır Ayrıca kan basıncı, vücut ısısı hatta şeker metabolizması gibi vücut işlevleri üzerinde de etkilidir YATMA SAATİ ÖNEMLİ Bu hormon gece salgılandığından, iyi bir gece uykusu uyumayan kişilerde vücuttaki miktarı düşer Bu da yaşlanma mekanizmalarının tetiklenmesi anlamına gelir Harvard Tıp Fakültesi'nde 116 kişi üzerinde yürütülen yeni bir çalışma ise sadece iyi bir gece uykusunun değil, gece yatma saatinizin de melatonin seviyeleri üzerinde etkili olduğunu gösterdi KARANLIKTA UYUYUN Araştırmaya göre, yatma saatine kadar aydınlatma kullananlarda, vücuttaki melatonin üretimi düşüyor Gece yatarken ışığı açık bırakıyorsanız, bu hormonun üretimi yüzde 50 azalıyor Bu nedenle uyku alışkanlıklarınıza dikkat ederken, geceleri daha loş ışık kullanmayı ve karanlıkta yatmayı alışkanlık haline getirin Karanlıktan hoşlanmıyorsanız bir göz bandı kullanmayı deneyebilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|