Pepeçura(Karadenize Özgü Bir Tatlı)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pepeçura(Karadenize Özgü Bir Tatlı)



Malzemeler: Uç kilo siyah kokulu üzüm, bir su bardağı mısır unu, şeker Az bir miktar buğday unu katılması iyi olur

Yapılışı:Üzümler ezilir, şırası alınır Gerekirse üzümlerin posası az bir suda pişirilerek posada kalan öz de alnmış olur Bir kazana koyduğumuz ve kaynar hale getirdiğimiz üzüm suyuna un, yavaş yavaş yedirilir, gerekirse şeker ilave edilir Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir Sahanlara taslara konup soguk olarak ikram edilir Bir kaç gün hatta daha fazla bekletmek daha makbuldur Küflenmeye başlamış olmak bekleme süresini belirler
Pepeçura, pekmez için hazırlanan şımdan bir miktar ayrılarak da yapılabilir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.