Acı Badem Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı Badem Tatlısı TarifiAcı Badem Tatlısı Tarifi 1/2 litre (2 su bardağı) süt 200 gram acıbadem bisküvisi 120 gram (1/2 su bardağı) tozşeker 1/2 çubuk vanilya 1/2 limon 3 yumurta 15 gram (1 çorba kaşığı) tereyağı ya da margarin 1 İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ısıtın Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp kaldırın Başka bir kapta toz şekerle birlikte yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin 2 Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma ekleyin Son olarak da limon suyunu ilave edin 3 18 cm çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı boşaltın Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü (içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak) pişirin Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz Bıçağın ucu temiz çıktığında tatlınız pişmiş demektir 4 Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun Çıkarıp bir servis tabağına alın Arzuya göre süsledikten sonra servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|