![]() |
Portakallı Elmasiye Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Elmasiye TarifiPortakallı Elmasiye Tarifi 1,5 bardaktan biraz fazla portakal suyu 1/4 bardak limon 400 gr toz şeker 17 jelatin yaprağı 2 büyük portakal İnce kabuklu ve sulu suluca portakallar ortalarından ikiye kesildikten sonra sıkılarak suları çıkarılır, çıkan su tülbentten geçirilerek küçük bir tencereye süzülür ![]() Tenceredeki bu meyve suyuna, 400 gram şeker katılarak, orta ısıdaki ateşte karıştırılarak şeker eritilir ve meyve suları kaynatılır, bu portakal şurubuna soğuk suda 15 dakika ıslatılmış ve sıkılarak suyu çıkarılmış 17 jelatin yaprağı katılır ve ateşten alınarak soğutulur ![]() Jöle, soğuyunca bir kahve fincanı kadar alarak jölenin soğumuş, dilimlenmiş ve keskin bıçakla ince zarları buzda soğutulmuş bir formaya dökülerek kalıbın altında ince bir tabaka jöle meydana getirilir ![]() ![]() ![]() Kalıp buzluktan çıkarılır,etrafı bıçakla sıyrıldıktan sonra, 2 saniye ılıkça suya sokulup çıkarılır, jölenin kalıba yapışıklığı giderilir, üstüne bir tabak kapatılarak alt üst edilir, ve servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|