Padişah Helvası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Padişah Helvası Tarifi



Padişah Helvası Tarifi

Malzemeler,

2 su bardağı un
2 su bardağı nişasta
2 su bardağı pirinç unu
8 su bardağı toz şeker
6 su bardağı süt
300 gr tereyağ
8-10 adet iç ceviz

Hazırlanışı,

Unu, nişastayı ve pirinç ununu bir tencerede kısık ateşte yağsız olarak rengi
sararana kadar kavurun
Rengi sararınca tereyağını ekleyip karıştırarak eriyip eşit olarak dağılmasını
sağlayın
Şeker ile sütü ayrı bir yerde kaynatın ve bu karışımın üzerine dökün
İyice karıştırıp tencerenin kapağını kapatarak hemen ocaktan alın
15 dakika dinlendirin
Sonra kepçenin tersi ile ezerek servis tabağına alın
Arzuya göre iç ceviz ile süsleyerek servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.