Padişah Helvası Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Padişah Helvası TarifiPadişah Helvası Tarifi Malzemeler, 2 su bardağı un 2 su bardağı nişasta 2 su bardağı pirinç unu 8 su bardağı toz şeker 6 su bardağı süt 300 gr tereyağ 8-10 adet iç ceviz Hazırlanışı, Unu, nişastayı ve pirinç ununu bir tencerede kısık ateşte yağsız olarak rengi sararana kadar kavurun Rengi sararınca tereyağını ekleyip karıştırarak eriyip eşit olarak dağılmasını sağlayın Şeker ile sütü ayrı bir yerde kaynatın ve bu karışımın üzerine dökün İyice karıştırıp tencerenin kapağını kapatarak hemen ocaktan alın 15 dakika dinlendirin Sonra kepçenin tersi ile ezerek servis tabağına alın Arzuya göre iç ceviz ile süsleyerek servise sunun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|