![]() |
Halka Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Halka Tatlısı TarifiHalka Tatlısı Tarifi ***** HALKA TATLISI***** MALZEMELER: * 1 su bardagi süt * 1 su bardagi yogurt * 1 su bardagi sivi yag * 1,5 su bardagi irmik * 3 tane yumurta * Yaklasik 3- 4 su bardagi un (Kivama göre) * 1 paket kabartma tozu * 1 paket vanilya KIZARTMAK ICIN: * Bolca sivi yag SERBETI ICIN: * 1 kilo seker * 3,5 su bardagi su * Bir kac damal limon suyu YAPILISI: * Ilk olarak serbeti hazirlayip bir köseye alalim * Hamur malzemelerini sirasiyla karistirip akici bir hamur elde edelim * Pasta duy kabina hamuru aliyoruz soguk yagin icine halka seklinde SIKALIM ve arkali önlü kizartalim * Yagdan cikarip hemen serbete batirip cikarin ve servis tabagina alin sonrasinda AFIYET OLSUN Bu malzemeden bayagi bir tatli cikiyor sayet siz az yapmak isterseniz malzemeyi yariya indirin ![]() ![]() ![]() ![]() NOT : Yalniz ben 2 kisi yapmanizi tavsiye ederim daha kolay oluyor birde PÜF NOKTASI vereyim serbete hemen batirip cikarin daha citir citir oluyor HADI KOLAY GELSIN ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Halka Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Halka Tatlısı TarifiHalka Tatlısı Tarifi 125 gr tereyağı 1 su bardağı su ½ çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı toz şeker 1 su bardağı un 4 adet yumurta Kızartmak için: 2 su bardağı sıvıyağ Şurubu için: 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 1 yemek kaşığı limon suyu Tereyağı, su, tuz ve tozşekeri orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi hemen ocaktan alın ve katılaşıp top haline gelen hamuru bir cam kaba aktardıktan sonra soğumasını bekleyin ![]() Hamur soğuyunca oda sıcaklığında beklemiş olan yumurtaları hamura teker teker ilave edip mikserin düşük devriyle 1-2 dakika çırpın ![]() ![]() Diğer taraftan, şurubu hazırlamak için; tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın ![]() ![]() ![]() Sıvıyağı dar tabanlı bir tencereye koyup kızdırın ve ocağın altını biraz kısın ![]() Hamuru bir krema sıkacağına doldurun ![]() ![]() ![]() Kızarttığınız hamurları sıcakken soğuk şerbete atıp birkaç dakika bekletin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|