![]() |
Kuzey Yıldızı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzey Yıldızı TarifiKuzey Yıldızı 200 gr ![]() 2 Adet yumurta sarısı 1 Çorba kaşığı yoğurt 1 Su bardağı pudra şekeri 3 Su bardağı un 1 Çorba kaşığı buğday nişastası Yarım çay kaşığı tuz 2 Tatlı kaşığı tarçın 4 Adet karanfil 15 Adet badem Üzeri İçin; 2 Adet yumurta beyazı 2 Çorba kaşığı toz şeker # Bademler sıcak suda tutulur, iç kabukları çekerek çıkarılır, dövülerek un haline getirilir ![]() ![]() # Kapaklı küçük bir kaba yumurtanın beyazları konur, buzdolabının alt rafına yerleştirilir ![]() # Derin yoğurma kabına yumurtanın sarıları, oda ısısında yumuşamış tereyağı, yoğurt ve pudra şekeri konur, kaşıkla karıştırılır ![]() # Üzerine buğday nişastası, tarçın, tuz, dövülmüş badem, karanfil ve yoğurdukça elenmiş un eklenir, serte yakın bir hamur yapılır ![]() # Hamur bir naylona sarılır, buzdolabının alt rafına konur, 2 saat bekletilir ![]() # Hamur, süre sonunda unlu zeminde merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açılır, yıldız şeklindeki bisküvi kalıbıyla kesilir ![]() # Çıkan kenarlar tekrar toplanır, hamur yumuşadıysa buzdolabında soğutulur, tekrar açılır, kalıpla kesilir ![]() # Bütün bisküviler aralıksız olarak yağlanmış fırın tepsisine dizilir ![]() ![]() # Tam pişmeyen bisküviler fırından çıkarılır, soğumaya bırakılır ![]() ![]() # Tamamen soğuyan kurabiyelerin üzerine kar halindeki yumurta beyazı kaşıkla konur ![]() # Yumurta beyazları sararmayacak ancak katılaşacak şekilde pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Kuzey yıldızı hamuru yoğrulurken, ellerin soğuk olmasına dikkat edilir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|