Vişne Pelteli Muhallebi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişne Pelteli Muhallebi Tarifi



Vişne Pelteli Muhallebi Tarifi

Malzemeler
Vişne peltesi için;
2 su bardağı vişne suyu
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı tozşeker

Muhallebi için;
1 litre süt
6 yemek kaşığı pirinç unu
1/2 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Varsa 2 tatlı kaşığı toz salep (salep koyacaksanız vanilyayı koymayın)

Yapılışı
Kup bardakları ya da cam kaseleri hazırlayın (6-8 adet)
Pelteyi hazırlamak için; vişne suyu, nişasta ve tozşekeri küçük bir tencereye koyup kısık ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıp şeffaf hale gelinceye kadar pişirin
Kaynayınca ocaktan alıp kaplara paylaştırın ve buzdolabında bekletin
Muhallebiyi hazırlamak için; süt, pi-irnç unu, (önce az sütle ezmeniz gerek) şeker, vanilya ya da salebi orta boy bir tencereye koyun Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin
Kaynadıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alın Soğuttuğunuz muhallebiyi buzdolabında bekleyen peltelerin üzerine paylaştırın Muhallebi soğurken kaymak tutmasın diye sık sık karıştırın
Tatlı iyice soğuduktan sonra servise sunun Üzerine fındık, ceviz, fıstık ya da hindistancevizi serpiştirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.