![]() |
Konak Şekerparesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konak Şekerparesi TarifiKonak Şekerparesi Tarifi 750 gr un 7 adet yumurta sarısı 1 adet yumurta 2 adet 250 gr'lık bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı) Şurup için; 4 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Kızartmak için; 2 su bardağı sıvıyağ Ayrıca; 2 su bardağı çekilmiş ceviz içi Unu derin bir yoğurma kabına koyup oda sıcaklığında beklemiş olan yumurta sarılarını ekleyin ![]() ![]() ![]() Hamuru 10 eşit bezeye bölün ![]() ![]() Oda sıcaklığında yumuşamış yağı elinizle hamurların üzerine sürün ![]() 1-2 saat kadar bekletin ![]() Buzdolabından çıkardığınız hamurları açabildiğiniz kadar ince yufkalar halinde açın ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan, şurubu hazırlamak için; su ve tozşekeri bir tencerede kaynatın ![]() ![]() ![]() Yağı geniş bir tencerede kızdırın ![]() Hazırladığınız hamurları kızgın yağda altın sarısı oluncaya kadar kızartın ![]() ![]() 5 dakika bekletip alın ve servise sunun ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|