Balkabaklı Sıcak Kek Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabaklı Sıcak Kek Tarifi



Balkabaklı Sıcak Kek Tarifi

Malzeme:
500 gram Bizim Mutfak Teremyağ
500 gram beyaz çikolata
200 gram toz şeker
200 gram Bizim Mutfak Un
10 adet yumurta
10 adet yumurtanın sarısı
250 gram balkabağı
1 su bardağı Tozşeker

Servis için :
Tahin, pekmez, ceviz

Balkabağının kabuklarını soyun Bir tencereye dizin ve üzerine 1 su bardağı tozşekeri ekleyip bir gece bekletin Sabaha suyunu vermiş olan balkabağını kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin Balkabağı tatlısını ezerek püre haline getirin Teremyağ'ı derin bir kabın içine alın ve eritin Beyaz çikolatayı ufak parçalara ayırın ve Teremyağ ilave edip, eritin Derin bir kaseye yumurtaları ve yumurta sarılarını alın 200 gram tozşekeri ilave edin ve yumurtalarla tozşeker özleşene kadar çırpın Unu ve balkabağı püresini ekleyip karıştırın 6 adet kalıbı yağlayıp, unlayın Unun fazlasını silkeleyerek kalıplarda ince bir tabaka un kalmasını sağladıktan sonra karışımı kalıplara paylaştırın Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 12-13 dakika pişirin Tahin, pekmez sos için isteğiniz oranında tahinle pekmezi karıştırın Servis tabaklarına sıcak balkabaklı keki çıkartın Üzerine tahin, pekmez karışımı sos döküp cevizle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Balkabaklı Sıcak Kek Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabaklı Sıcak Kek Tarifi



Malzemeler:
2 çay fincanı balkabağı püresi
3 tane yumurta
alabildiği kadar un
1,5 çay fincanı pudra şekeri
1 çay fincanı yoğurt
1 çay fincanı sıvı yağ
1 pkabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 portakal kabuğu rendesi
1/2 çay fincanı dövülmüş ceviz
1 çay k toz zencefil
1 çay k toz tarçın
sosu için:
yarım limon suyu
yarım portakal suyu
üzerine elemek için:
1 çay fincanı pudra şekeri
Balkabaklı kek tarifi:
Geniş bir kaba, pudra şekeri alalım, yumurtaları kıralım birkaç dakika karıştıralım Üzerine sırası ile sıvıyağı, yoğurdu, cevizi, portakal ve limon kabuğu rendesini ilave edelim karıştırmaya devam edelim Ayrı bir kapta unu, zencefili, kabartma tozunu ve tarcını harmanlayalıp karışıma ilave edelim Son olarak balkabağı püresini ilave edelim karıştıralım Kıvama gelince kek kalıbına alalım 170 derecelik ısıda pişmeye bırakalım
Pişen keki fırından çıkaralım, soğumasını bekleyelim Portakal ve limon suyunu üzerine gezdirerek, bol miktarda pudra şekeri serpelim
Artık kekimiz servise hazır olacaktır Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.