Balkabakli Kek Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabakli Kek Tarifi



BALKABAKLI KEK TARİFİ

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1-1,5 su bardağı kadar rondoda çekilmiş kabak tatlısı (ben göz kararı koydum)
1 su bardağı kadar rondoda çekilmiş ceviz (onuda göz kararı koyabilirsiniz)
1′er paket kabartma tozu – vanilya
1 çay kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
(isterseniz portakal ve limon kabuğu da ekleyebilirsiniz)

Hazırlanışı

Öncelikle un, kabartma tozu, tarçın ve vanilyayı bir elekte hazır bulundurun Yumurta ve şekerleri köpük köpük krema haline gelene kadar çırpın Süt ve sıvıyağı ekleyerek karıştırın Toz karışımıda yavaş yavaş ekleyerek akışkan bir kıvam elde edin Kabak ve cevizide ilave ederek mikserle karıştırın (yapışkan bir kıvam olduğundan bu kısımda mikser kullanmak durumundayız) Hamur cıvık olduysa biraz daha un ekleyin, katı olduysa da süt ile açabilirsiniz Akışkan ama çok cıvık olmayan bir hamur elde edin (kalıba döküldüğünde kendiliğinden yayılmalı) 160-170 derece arasında yaklaşık 50 dk pişirin Piştikten sonra iyice soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.