Çilek Pudingi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilek Pudingi Tarifi



Çilek Pudingi Tarifi

Karameli:
120 gr (1/2 su bardağı) şeker
50 gr (1/4 su bardağı) su

Puding:
6 yumurtanın sarısı
6 yumurtanın akı
120 gr (1/2 su bardağı) şeker
500 gr acı krema
2 ince limon kabuğu dilimi

Süsleme:
250 gr çilek (üstüne 2 çorba kaşığı portakal suyu dökülüp 2 saat bekletilmiş)

Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (170°C) ısıtınız
Karameli yapmak için, orta boy bir tencereye 1/2 su bardağı şeker ve 1/4 su bardağı su koyarak hafif ateşte, devamlı karıştırarak şekeri tamamen eritiniz
Ateşin altını açarak, şurup nar gibi kırmızı oluncaya kadar kaynatınız Tencereyi ateşten alıp, karameli küçük bir pasta kalıbına dökünüz Kalıbı aşağı yukarı ve sağa sola döndürerek karameli kalıbın her tarafına bulayınız Kalıbı, bir kenara bırakınız
Büyük bir kaba yumurta sarılarını ve 1/2 su bardağı şekeri koyup yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla karışım açık bir renk alıp kalınlaşıncaya kadar çırpınız
500 gr kremayı, orta boy bir tencerede orta ateşte limon kabuğuyla birlikte ısıtıp (kaynamamasına dikkat ediniz), tencereyi ateşten alınız; kapağını kapayarak 20 dakika bir kenarda bekletiniz
Limon kabuklarını tencereden çıkarıp, kremayı yavaş yavaş ve telle devamlı çırparak yumurta sarılı karışıma ekleyiniz
Büyük boy bir kapta, yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla iyice sertleşinceye kadar çırpınız Madeni bir kaşıkla, yumurta aklarını yumurta sarısı ve krema karışımına ekleyiniz Hazırladığınız pudingi karamel buladığınız pasta kalıbına dökünüz Kalıbı, içine yarıya kadar su doldurulmuş fırın kabının içine oturtarak, önceden ısıtılmış fırında 25 dakika, parmakla dokunulduğunda sert oluncaya kadar pişiriniz
Fırından su dolu kabı alıp, içindeki kalıbı çıkararak dibini kurulayınız Soğuması için 2 saat buzdolabında bırakınız
Kalıbı buzdolabından alıp iç kenarında bir bıçağı çepeçevre gezdirerek, pudingin kalıptan çıkarılmasını kolaylaştırınız
Kalıbın altını kaynar suya batırıp çıkarınız Bir servis tabağına ters çeviriniz
Pudingin ortasına portakal suyunda bekletilmiş çilekleri yerleştirip hemen servis ediniz

Not: Çilek pudinginin, servis tabağına çevrildiğinde dibi hafif ve köpük gibi, üstü ise dümdüzdür

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.